Smart övervakning

Flickr-Smart-Meter-Christian-Haugen

Nu finns det smarta trådlösa elmätare som kan övervaka människor dygnet runt i deras eget hem. Mätaren vet om du är hemma eller bortrest. Om du är i köket eller vardagsrummet. Om du har någon på besök.

All denna information kan föras vidare till polis och övervakningsmyndigheter. Med andra ord, Big Brother. Det är också en enkel match för brottslingar att hacka in på nätet och ta reda på om du är hemma eller inte, och bryta sig in när det passar dem.

Sändaren i elmätaren avger hälsofarlig strålning. Att inte tala om faran för insekter och bin som redan är på väg att försvinna på grund av en massa mobiltelefoner. Tidigare har man kunnat välja om man vill utsätta sig för elektromagnetisk strålning i sitt hem men nu har makthavarna överträtt den gränsen.

Det är olagligt med hemlig telefonövervakning. Men för myndigheter och strömleverantörer är det lätt att införa detta monster i smyg och dra ner det över huvudet på okunniga medborgare och kunder. Internet referens: http://everykindapeople.blogspot.se

Advertisements

~ by blombladivinden on February 22, 2013.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: